UPDATE – 09.46: Primarul comunei Livezi, Gioni Crăciun, susține, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că a contestat măsura Prefecturii Bacău de a-i revoca mandatul, și cel puțin până la toamnă va rămâne în funcție. “Așadar, aș face apel la cei nerăbdători, care își doresc atât de mult schimbarea primarului, să mai aibă puțintică răbdare, până la toamnă cel puțin, încrederea și respectul se câștigă, nu se impun, eu cred în votul pe care l-am primit și mă lupt pentru asta până la ultima picătură de sânge!, a precizat edilul-șef al comunei Livezi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Gioni Crăciun, primarul comunei Livezi, și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat de Judecătoria Onești la 8 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conflict de interese și fals în declarații.

Gioni Crăciun a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare, dar cu suspendare. Durata termenului de încercare este de 2 ani și 8 luni, timp în care dacă săvârșește o nouă faptă penală se reactivează și condamnarea cu închisoarea de 8 luni.

Gioni Crăciun a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de conflict de interese și fals în declarații.

Prefectura județului Bacău a dispus încetarea mandatului primarului comunei Livezi, Gioni Crăciun, atribuțiile acestuia fiind preluat de viceprimarul comunei.

Sursa foto: facebook.com