Compania IT româno-americană UiPath, controlată de omul de afaceri Daniel Dines, originar din Onești, a realizat, pro bono, pentru un spital din Irlanda, un sistem de automatizare software prin care asistentele completează automat anumite formulare cu rezultate de la testări, pentru a câștiga timp prețios în lupta cu COVID 19, scrie newsweek.ro, citând agenția de știri Reuters.

„Compania românească de roboți software UiPath a găsit o modalitate pentru ca asistentele  medicale din Spitalul Universitar Mater Misericordiae din capitala irlandeză, Dublin, să nu mai piardă timpul cu introducerea datelor, automatizând înregistrarea rezultatelor testelor pentru depistarea virusului. Firma speră să o extindă și în alte spitale”, scrie Reuters.

Articolul Reuters a fost preluat și de New York Post (SUA), Taipei Times (Taiwan), Times of News (India) sau Business Daily Africa (Kenya). De asemenea, ziarul iralandez Irish Times a scris separat despre „compania românească” ce „a făcut echipă cu spitalul Mater din Dublin, pentru a scuti asistentele de munca administrativă care ocupă timp, pentru a se putea concentra pe controlul infecțiilor, inclusiv cu COVID-19”.

Articolul integral AICI

Potrivit surselor UNU pe Trotuș, miliardarul oneștean Daniel Dines a oferit un ajutor consistent și spitalului din Onești în lupta cu COVID-19, însă a ținut ca acest aspect să fie ținut secret, printr-un contract de confidențialitate.

Altfel, compania lui Dines e evaluată la 7 miliarde de dolari iar asta înseamnă că lui Dines, care mai deține 20% din companie, îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.