CRAB a majorat tariful la apă potabilă și canalizare, începând cu 1 ianuarie 2021. Creșterile de preț au fost asumate, odată cu semnarea contractului pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Bacău, în perioada 2014-2020”, al cărui beneficiar este CRAB și a cărui valoare este de 369 de milioane de euro. Beneficiarii investiției sunt 41 de localități din județ, inclusiv municipiul Bacău, scrie zdbc.ro.

Astfel, începând din 1 ianuarie 2021, băcăuanii plătesc 4,62 lei pentru metrul cub de apă potabilă, față de 4,40 lei cât era până acum. Pentru metrul cub de canalizare, noul tarif este de 3,43 lei, față de 3,28 lei.

„Creșterea nu este semnificativă. Conform planului tarifar, o creștere importantă va fi în 2024”, a precizat Nina Chiper, managerul CRAB.

CRAB deservește marea majoritate a UAT-urilor din județul Bacău, mai puțin municipiul Onești, al cărui operator al serviciului public de apă și canalizare este RAJA SA Constanța, companie care cumpără însă apă de la CRAB. (foto: imagine ilustrativă)