Următoarea factură de energie electrică, cea aferentă consumului lunii ianuarie, pe care o vor primi acasă cei circa 5,7 milioane de clienți care plăteau la finalul anului trecut prețuri reglementate, va fi însoțită de o nouă hârtie, denumită “Formular de selecție ofertă”, scrie economica.net.

Clienții care vor primi acest formular în plic, acasă, odată cu factura aferentă lunii ianuarie, sunt cei care plăteau prețuri reglementate la finalul anului trecut, prețuri care nu mai sunt valabile. Ei trebuie să facă o alegere: fie vor accepta o ofertă concurențială a actualului furnizor, fie schimbă furnizorul, fie nu fac nimic și aleg cea mai costisitoare soluție, aceea de a rămâne și de a plăti prețul de serviciu universal, dar nu acum, ci de la vară.

Cum liberalizarea i-a prins totuși nepregătiți pe oameni, ANRE a elaborat un nou ordin. Ceea ce se schimbă acum este că acești 5,7 milioane de clienți care nu au facut nicio alegere vor plăti direct energia la prețul din cea mai bună ofertă concurențială a furnizorului lor, până la jumătatea anului sau până fac o alegere, oricând în acest interval de timp.

Ei ar fi trebuit să plătească prețul de serviciu universal.

A doua schimbare este că oamenii vor primi acest Formular de selecție ofertă. El va fi trimis odată cu factura consumului pe luna ianuarie.

Ce trebuie să faceți cu el? Aveți trei opțiuni: fie nu faceți nimic cu formularul, fie citiți formularul, dar nu faceți nimic cu el, pentru că nu schimbați furnizorul, fie, a treia variantă, alegeți o ofertă din cele prezentate în Formular și semnați noul contract cu vechiul dvs furnizor.

Nu în ultimul rând, aveți desigur posibilitatea să alegeți oricare altă ofertă de pe piața concurențială a oricărui furnizor de electricitate.

Articolul integral AICI. (foto: imagine ilustrativă)