Producătorul de software UiPath, primul unicorn românesc, controlat de omul de afaceri Daniel Dines, originar din Onești, poartă discuţii pentru o nouă rundă de finanţare care i-ar creşte valoare de piaţă la peste 10 miliarde de dolari, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Aceste noi finanţări ar însemna o creştere semnificativă faţă de ultima rundă de strângere de fonduri, care a avut loc în luna aprilie 2019, când UiPath a fost evaluat la şapte miliarde de dolari.

Înfiinţată în România în anul 2005 sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania deținută de oneșteanul Daniel Dines are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. Compania avut anul trecut venituri de 360 milioane dolari, după ce a ajutat unele dintre cele mai mari companii americane să îşi automatizeze procesele de rutină.

Directorul general, Daniel Dines declara în luna martie că clienţii UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.

De asemenea, în luna februarie a acestui an, Dines a spus că UiPath are în vedere o posibilă listare publică iniţială (IPO), după ce în 2018 a devenit primul startup fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliarde de dolari. Între timp compania şi-a mutat sediul general la New York.

Articolul integral AICI