Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi poliţie rutieră au acţionat în târgul săptămânal din comuna Răcăciuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

La data de 01 iulie a.c., polițiști de la economic, ordine publică, investigaţii criminale şi poliţişti rutieri, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău  au acţionat pe raza comunei Răcăciuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale comise în pieţe, târguri, oboare şi zona adiacentă acestora, în domeniul comercializării de produse agroalimentare de origine animală, în contextul înregistrării la nivel naţional a unor cazuri de pestă porcină africană.

Poliţiştii au verificat 58 de agenţi economici şi persoane fizice şi au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48.980 de lei.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.416 lei.

Exemple:

În târgul săptămânal din Răcăciuni, poliţiştii au depistat 5 producători care comercializau porcine fără documente sanitar- veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un operator economic din comuna Bereşti- Bistriţa care comercializa pui în viu, fără a evidenţia în casa de marcat contravaloarea acestora, sens în care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei şi a fost confiscată suma de 132 de lei, reprezentând contravaloarea a 11 pui comercializaţi fără ca suma rezultată să fie înregistrată în casa fiscală de marcat.

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în domeniul comerţului cu produse agroalimentare de origine animală, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vor organiza şi în perioada următoare, acţiuni preventiv- reactive în sistem integrat.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău