Eco Vale Muntelui, firma de salubrizare a orașului care nu putea obține licență din cauza faptului că nu avea drept acționar unic Consiliul Local Comănești, a devenit istorie.

Fără licență de operare, Eco Valea Muntelui nu putea depune gunoiul colectat de pe raza orașului Comănești la Celula II Bacău, administrată de Eco Sud, operatorul județean.

Din această cauză, s-a găsit o soluție de compromis, foarte periculoasă pentru sănătatea populației, deșeurile colectate de pe raza orașului Comănești fiind depozitate într-o hală.

Mați, 28 august, această problemă a gunoiului pe care o aveau comăneștenii pare să se fi rezolvat, consilierii locali aprobând înființarea Serviciului public de salubrizare, cu personalitate juridică, proiect inițiat de primarul Viorel Miron.

Noua societate de salubrizare nu va opera doar acest seriviciu, ci va avea o arie de lucru mai largă, după cum a declarat primarul Viorel Miron pentru desteptarea.ro: Noi vrem ca această nouă societate să asigure și colectarea deșeurilor, și servicii de deszăpezire, și întreținerea curățeniei orașului”.

Criza gunoiului de la Comănești a fost pusă de Viorel Miron pe seama “băieților deștepți de la Bacău”, replica senatorului Dragoș Benea fiind extreme de tăioasă (detalii AICI).