Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atentionare hidrologică cu COD GALBEN valabilă pentru intervalul 07.06.2017 ora 18:00 – 09.06.2017 ora 10:00.

Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

În județul Bacău este vizat bazinul hidrografic al râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia și cursurile de apă necadastrate.

În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și, în măsura necesităţii, intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice.

În plus, atragem atenţia populaţiei să evite traversarea cursurilor de apă prin albie sau pe punţi şi podeţe provizorii, precum şi alte activităţi în zona cursurilor de apă.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

Sursa: comunicat de presă Administrația Bazinală de Apă Siret