În intervalul 14 decembrie, ora 19.00- 16 decembrie, ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.


Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

Conform ANM, duminică, vremea se va menţine închisă şi vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor ţării. La munte, în Maramureş, Crişana şi Banat va ninge, în Moldova (vezi harta) și Transilvania vor fi precipitaţii mixte, în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile, în timp ce în Dobrogea va ploua. (sursa: ANM)