Începând de azi, 29 iunie 2019, ora 08:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), a fost deschisă pentru toate categoriile de autovehicule.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, se arată într-o informare a CNAIR.

Transfăgărășan este drumul printre munții Făgărașului, ce începe din localitatea Bascov, județul Argeș și se termină în apropierea localității Cârțișoara, județul Sibiu. Cu o lungime de aproximativ 152 Km, parte a DN 7 C, drumul face legătura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.