SANYO DIGITAL CAMERA
 

La șapte luni de când comisarul-șef Emil Moroșanu (foto) a ieșit la pensie, Poliția Onești nu are încă un comandant plin, de atunci mergându-se doar pe împuterniciri.

Cel care a preluat frâiele poliției din Onești după plecarea lui Moroșanu, adjunctul Dumitru Neagu, a ieșit la rândul său la pensie, începând cu data de 1 noiembrie. În aceste condiții, a fost nevoie de împuternicirea unui alt ofițer pe postul de comandant al Poliției Onești.

A fost ales comisarul-șef Ioan Lucian Nastasiu, fostul șef al Poliției Tg. Ocna. Pentru că Nastasiu a fost delegat să conducă poliția din Onești, și în Tg. Ocna a fost nevoie să fie împuternicit un șef, în persoana inspectorului principal Marius-Nicolae Adăscăliți.

La nivelul județului, ar fi peste 20 de ofițeri plasați în funcții de conducere pe bază de împuterniciri.

Numai pe Valea Trotușului, această situație se mai întâlnește la Moinești, poliția de acolo avându-l în frunte, tot prin împuternicire, pe inspectorul principal Neculai Nicolescu, și la Dărmănești, unde conduce comisarul-șef Ilie Manea. Evident, nici acesta nu este titular de drept al postului, ci tot împuternicit.

“Trăim într-o țară care se conduce prin Ordonanțe de Urgență și provizorate. Suntem de comă!”, a comentat un polițist oneștean.

Revenind la Poliția Onești, trebuie spus că și șefia Serviciului Rutier i-a fost atribuită tot unui împuternicit, de data asta din Adjud! Este vorba despre comisarul Cristinel Panaite, care i-a succedat comisarului-șef Vasile Dăscălescu, după ce acestuia din urmă i-a fost aprobat raportul de pensionare anticipată, la începutul lunii aprilie a acestui an.