Tatăl din Bacău care şi-a aruncat cei doi copii în apele Barajului Berești este în continuare de negăsit, după fapta comisă duminică.

Mai multe echipe de jandarmi, poliţişti şi pompieri l-au căutat pe individ ore întregi, inclusiv în apă, pentru că anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca el să se fi sinucis.

Marian Florea, în vârstă de 30 de ani, a luat copiii şi a plecat după o ceartă aprigă cu soţia. În plus, ar fi ameninţat-o pe aceasta că o omoară dacă o mai găseşte acasă când se întoarce.

Oamenii din zonă se tem că bărbatul, dacă mai e în viaţă, ar putea reveni la domiciliu şi îşi fac griji pentru viaţa femeii.

În schimb, soţia e resemnată şi din cauza durerii pierderii celor doi copii. Ea spune că nu mai are nimic de pierdut.

Mama copiilor, Lucica Florea, este în stare de şoc după ce şi-a pierdut băieţelul de 4 ani şi fetiţa de 5 luni.

Un al treilea copil, de şase ani, a reușit să scape, după ce a fugit cu bicicleta la bunici, atunci când a simțit că viața i-ar putea fi pusă în pericol.

După ce duminică, după prânz, tatăl din comuna Pâncești si-a ucis cei doi copii aruncându-i în canalul de aducţiune al barajului de la Răcăciuni, autorităţile au demarat căutarile pentru a-l găsi.

În ipoteza în care bărbatul şi-ar fi găsit şi el sfârşitul în apă, pompierii au demarat şi ei căutarile cu barca.

Acum, bărbatul este căutat atât în apă, cât şi pe uscat, în zonele din jur, luându-se în calcul şi varianta în care acesta nu s-a aruncat în apă, ci doar i-a aruncat pe copii.

„Astăzi (duminică – n.r.), la ora 13:10, polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 de o femeie de 23 de ani din comuna Păncești despre faptul că soțul ei, un bărbat de 30 de ani, după o ceartă în familie, i-a luat pe cei doi copii, un băiețel de 4 ani și o fetiță de 5 luni, și a amenințat că se va sinucide împreună cu aceștia în baraj. Imediat la fața locului a ajuns un echipaj de poliție și la ora 13:26 polițiștii au găsit copiii pe luciul de apă.

I-au scos la mal şi au început manevrele de resuscitare. Manevrele de resuscitare au fost continuate de echipajul de ambulanță, dar copiii au fost declaraţi decedați. Se fac cercetări”, a transmis, ieri, IPJ Bacău. (sursa: antena3.ro; foto: facebook.com)