Times New Roman este un site de satiră. “ANAF va obliga copiii care au făcut bani din colindat să plătească impozit pentru ei, titra site-ul amintit, în primele zile ale noului an. Știrea, care evident că era o glumă, a stârnit zâmbetele părinților a două fetițe. Aceștia i-au expediat link-ul și mezinei, pe Whatsapp.

Micuța fusese cu colindul și strânsele vreo 1.000 de lei, rotund. În știre se spunea că fiecare copil care a fost cu colindul va trebui să plătească la Fisc 40% din banii obținuți.

Neînțelegând că are de-a face cu un “fake news”, că totul nu este decât o glumă, în fața situației de a pierde 400 de lei din banii câștigați, fetița a decretat, senin, dar cât se poate de hotărât: “Dar eu nu am fost cu colindul!”

Aceasta este o poveste reală și s-a petrecut într-o familie din Onești.

Faza nasoală e că tot cam la fel stau lucrurile și în criza gunoiului. Trecând peste faptul că proiectul “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Solide în Județul Bacău” a fost făcut pe genunchi (o să revenim pe acest subiect), trebuie să recunoaștem un mare adevăr: toți vrem să trăim nemțește, dar să acționăm românește!

Am discutat cu mai multe persoane responsabile. Cică gunoiul care s-ar colecta de la populația Oneștiului, cântărit, împachetat, tot tacâmul, ar fi echivalentul a circa 35.000 de persoane. Asta în timp ce la catastif nu sunt decât vreo 27.000 de declarații pe propria răspundere.

Ce înseamnă asta? Că vreo 8.000 de oneșteni se fofilează de la plata gunoiului. Că dacă ține, de ce nu?!

Deși, haide s-o spunem pe aia dreaptă, taxa de salubritate nu este decât echivalentul a două beri. Hai trei, acum, cu majorarea asta!

Caracteristic românului, să se certe de la două beri!