După ce a plătit 127 de milioane de euro plus TVA pe pachetele de active 1-5 și parțial 7 de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, prețul tranzacției fiind aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim pe 18 decembrie, Chimcomplex va trebui să aloce alte sume importante de bani pentru ca activitatea în cadrul combinatului vâlcean să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Invitat la emisiunea Adevărul Live, produsă de www.adevarul.ro, Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chicomplex Onești, societate care a achiziționat cea mai mare parte din pachetele de active scoase la vânzare de statul român la Oltchim, a spus că de fapt tranzacția se ridică, cu totul, la peste 175 de milioane de euro.

„Pe lângă preţul de 127 milioane de euro, pe lângă TVA-ul de 19 milioane de euro, mai sunt necesare şi alte fonduri încă din prima zi, de exemplu capital de lucru. Capitalul de lucru al Oltchim este în jur de 27 milioane de euro, pentru materii prime, materiale, utilităţi, salarii şi aşa mai departe.

Noi, în contract, am prevăzut ca preluarea să se facă fără întreruperea activităţii. Deci aceste fonduri noi trebuie să le avem pentru asigurarea capitalului de lucru. Mai sunt necesare fonduri şi pentru anumite investiţii, de care să zicem că nu sunt necesare din prima zi, dar sunt necesare din a doua zi. Întreaga tranzacţie este evaluată la peste 175 de milioane de euro”, a declarat Virgiliu Băncilă, pentru sursa citată.