În următoarele două săptămâni, Chimcomplex SA Borzești va lansa în producție și instalația de alcool izopropilic, care este substanța activă pentru “ultradezinfectanți” (TP1, adică cei pentru contactul uman), a anunțat președintele companiei din Onești, Ștefan Vuza, într-un interviu acordat financialintelligence.ro.

“La o capacitate de 4.000 tone pe an, vom asigura independența României de importurile costisitoare! Astăzi, fiecare țară fiind pe cont propriu! Cei peste 2000 de salariați ai Chimcomplex se străduiesc să dea tot ce pot țării, a precizat Ștefan Vuza.

Chimcomplex, unul dintre cei mai mari angajatori din Onești, prin fabricile din Onești și de la Râmnicu Vâlcea, a investit peste 750.000 de euro și și-a modificat liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică.

Produsul Hipoclorit de Sodiu 1.25% este disponibil exclusiv pentru piața din România, în conformitate cu legislația în vigoare, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici, ca dezinfectanți direct pentru toate suprafețele începând de la parcuri, alei, străzi publice sau interioare, spații publice sau private, holuri, birouri, locuințe etc.