Chimcomplex Borzești, membră a SCR Grup, a cumpărat grosul pachetelor de active de la Oltchim Rm.Vâlcea, pentru care a plătit 127 de milioane de euro, fără TVA.

Societatea oneșteană, deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, a cumpărat pachete 1-5 și, parțial, pachetul 7, dintre cele 9 pachete de active scoase la vânzare de Oltchim, combinat aflat în insolvență.

”În contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti, cu privire la pachetele 1-5 şi parţial, pachetul 7, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 127 milioane euro, respectiv 582.345.800 lei, la care se adauga TVA-ul aplicabil, acoperind activele transferate, în cadrul contractual aplicabil”, arată un comunicat transmis vineri de Oltchim Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători”, se mai menţionează în comunicatul BVB.

Pacheetele achizționate de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC.

De asemenea, Oltchim a semnat cu Dynamic Selling Group SRL contractul de vânzare de active, cu privire la pachetul de active nr. 6.