Doi bărbaţi şi o femeie din Dărmăneşti, bănuiți de poliţişti de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal au fost reţinuți pentru 24 de ore.

La data de 06 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti au fost sesizaţi de un tânăr de 23 de ani, din comuna Ştefan cel Mare despre faptul că mai multe persoane s-au deplasat la locuinţa mamei sale şi prin întrebuinţarea de violenţe, ar fi luat-o pe sora sa, împotriva voinţei sale, deplasându-se într-o direcţie necunoscută.

Din cercetări a rezultat că în perioada 2016-2019, un tânăr de 20 de ani, din Dărmăneşti ar fi avut o relaţie de concubinaj cu o minoră, de 16 ani, din comuna Ştefan cel Mare. Întrucât minora a revenit la locuinţa părinţilor, tânărul, împreună cu un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 26 de ani, ar fi pătruns fără drept în locuinţa acesteia şi prin acte de violenţă, ar fi luat-o pe tânăra de 16 ani, împotriva voinţei sale şi s-ar fi deplasat pe raza comunei Dofteana.

Au fost depistați şi conduși la sediul unităţii de poliţie, în vederea cercetărilor, un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 26 de ani, bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi au fost prezentaţi instanţei care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate.

Ulterior, poliţiştii au identificat şi reţinut un tânăr de 20 de ani care urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propunere de arestare preventivă. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Sursa: IPJ Bacău