În momentul de față există câteva oferte de gaze naturale pentu consumatorii casnici care sunt mult mai atractive pentru cei care, la momentul liberalizării pieței de la 1 iulie, au continuat cu vechile contracte încheiate cu actualii lor furnizori mari, notează economica.net.

Este vorba despre două oferte în care prețul gazului (marfa-gaz), nu prețul final, este de doar 54 de lei/MWh, adică semnificativ sub prețul reglementat la care s-a făcut liberalizarea pieței, care era de 68 de lei/MWh.

Mai precis este vorba despre două oferte de gaze la acest preț, de la doi furnizori mari de energie electrică dar care au și furnizare de gaze pentru casnici: CEZ și Enel. Ambele au un preț fix pe un an, au abonament zilnic și apar în comparatorul de prețuri al ANRE ca fiind cele mai bune în acest moment. Ambele sunt disponibile până la finalul lunii ianuarie.

CEZ are produsul Gaz Optim Online, cu un preț al mărfii gaz de 54 de lei/MWh, la care de adaugă tariful de transport și tarifele de distribuție specifice fiecărei zone și TVA. Abonamentul este de 0,4 lei/zi pe locul de consum.

Enel are produsul Gaz Online Salut, care, la fel, vine cu un preț al gazului, la fel, de 54 de lei/MWh și un abonament zilnic de 0,45 de lei/zi pe locul de consum.

Aceste prețuri sunt mai bune decât cele pe care le plătesc acum clienții casnici ai marilor furnizori (E.On și Engie) care, la momentul liberalizării de la 1 iulie, nu au făcut nicio alegere și au rămas să plătească prețurile cu care au venit cei doi mari furnizori în locul celor reglementate, mai scrie sursa citată.

După liberalizarea pieței de gaze naturale, orice client are dreptul să își schimbe furnizorul de gaze, gratuit, doar acceptând oferta unui alt furnizor și după trimiterea unui set minim de documente. Schimbarea furnizorului se face în 21 de zile. (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI