România a înghețat în cel mai geros 1 decembrie din ultimii 60 de ani. Valul de aer polar a pus stăpânire pe centrul țării. Nicăieri în Europa nu a fost mai frig decât la noi. S-au înregistrat și minus 21 de grade, relatează observator.tv.

De ziua ei, România s-a trezit îngheţată. Ţurţurii au îmbrăcat garduri, case şi copaci. Iarna începe în forţă, cu ger ca de Bobotează. Este foarte frig. Au fost minus 19 grade.

Cel mai frig a fost în Suceava, la Poiana Stampei. Dimineaţă erau -21 grade. Gerul a lovit şi oraşele.

În Cernavodă, Focşani, Slobozia, Zimnicea şi în alte 22 de localităţi din toată ţara s-au înregistrat temperaturi record pentru 1 decembrie.

În Capitală, din cauza gerului, unul dintre autobuzele abia cumpărate de primărie nu a mai putut fi pornit. După prima cursă pe străzile Bucureştiului a avut nevoie de reparaţii.

Zecile de mii de oameni care au ieşit dimineaţă să vadă parada, găseau diferite metode pentru a se încălzi.

Rând pe rând, în ger, 17 oameni sosiţi la parada din centrul Capitalei au cerut ajutorul medicilor.

În Constanţa, o elevă de la Liceul Militar şi o angajată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost duse de urgenţă cu ambulanţele la spital. Amândouă erau în dispozitiv când li s-a făcut rău.

Urmează încă o noapte geroasă în mai bine de jumătate din ţară. Minus 19 grade se anunţă în Joseni. Iar mâine şi luni, ca niciodată, polul frigului va fi în Lunca Dunării. Pe timpul zilei vor fi minus 4 grade în sud. În timp ce la Miercurea Ciuc vor fi temperaturi pozitive.

Ţara va fi din nou împărţită între două anotimpuri. În vest se anunţă primăvară. Temperaturi de 10 şi chiar 12 grade, scrie observator.tv.