La invitația companiei Pro Green, ing. dr. Florin Acatrinei, cel mai bun specialist din cadrul Direcției pentru Agricultură Bacău, a ținut o demonstrație practică privind tăierile de pomi fructiferi, operațiune extrem de importantă în vederea obținerii unei producții bogate și de calitate.

Mai mulți agricultori din Onești și din împrejurimi au asistat joi, 15 martie, mai întâi la o demonstrație extrem de utilă de plantare a unui pom fructifer, după care ing. dr. Florin Acatrinei le-a arătat acestora cum se execută corect operațiunea de tăiere a pomilor fructiferi, pentru obținerea unui rod bun.

“Am mai mulți pomi fructiferi în curte de câțiva ani, și unii abia dacă fac câteva fructe. De exemplu, am un prun care nu știu dacă face 10 prune într-un an, ceea ce nu e normal. De aceea am venit, știu că tăierea pomilor fructiferi este foarte importantă și că ea influențează foarte mult producția. Am asistat la o lecție foarte importantă și am constatat, cu ocazia asta, că știam prea puține lucruri despre tăierea pomilor fructiferi”, ne-a declarat un domn care are o mică livadă la 13 kilometri de Onești, în localitatea Hârja.

Pe tot parcursul demonstrației, ing. Radu Marian Apostu, directorul general Pro Green și cel care a organizat practic demonstrația privind tăierea pomilor fructiferi, l-a acompaniat pe ing. dr. Acatrinei, oferind audienței sfaturi extrem de utile.