La Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” va avea loc un eveniment de excepţie, vernisajul expoziţiei de fotografie „Regina soldat”, ca parte a unui proiect de anvergură iniţiat şi implementat de Asociaţia România Culturală, pentru care a obţinut premiul Administraţiei Fondului Cultural Naţional pentru Celebrarea Centenarului.

Prin cele 45 de panouri fotografice expuse la Galeriile de Artă ale bibliotecii, publicul va face cunoştinţă cu Regina Maria şi activitatea susţinută a acesteia de ajutorare a răniţilor, bolnavilor şi suferinzilor din Primul Război Mondial. Îmbrăcată în haine de soră medicală, regina a vrut să se identifice cu suferinţa poporului, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale şi adăposturi pentru sărmani.

La evenimentul care va avea loc luni, 12 martie 2018, ora 18.00, vor participa primarul Municipiului Oneşti, ing. Nicolae Gnatiuc, Beatrice Todireanu, preşedinta Asociaţiei „România Culturală”, prof. univ. dr. Mihai Dorin, de la Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi, dl. conf. univ. dr. Ion Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române.

Vernisajul va fi urmat de un concert cameral susţinut de  pianiştii italieni Valentina Currenti şi Filippo Arlia.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 12 martie – 28 martie 2018, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-17.00, la Galeriile de Artă  ale Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”.

Manifestarea face parte din cadrul programului UNIRE SI RECUNOSTINTA lansat de Primaria Municipiului Onesti ca un omagiu adus Centenarului Marii Uniri.