Tronsonul de drum cuprins între pasarela de la Carom și cea dinspre Chimcomplex nu a fost niciodată reabilitat de când a fost dat în folosință, iar Ministerul Dezvoltării a respins proiectul de modernizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II).

Modernizarea drumului de la ieșirea din Onești până la Rădeana ar fi trebuit făcută din bani de la bugetul de stat, în proporție de 97,71%, și din fonduri de la bugetul local – 2,29%, dacă Ministerul Dezvoltării ar fid at gir proiectului de reabilitare.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile oneștene vor trebui să se descurce de unele singure, în aceasstă chestiune.

Pentru asfaltarea celor 4,3 km de drum care îi scot din sărite pe șoferi de câte ori trec pe acolo, la nivelul administrație publice locale există două variante de lucru.

Prima dintre ele este să se aștepte până la primăvară, când Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene ar putea să suplimenteze fondurile pentru lucrări prin PNDL.

În caz contrar, după cum a ținut să precizeze primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc – “va trebui să ne descurcăm din bugetul propriu, deși este dificil, din cauza costurilor ridicate”.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a drumului, costul estimativ al investiției constând în lucrări de construcții și montaj urma să fie de 18.371.473 de lei (aproximativ 4 milioane de euro).

Cum Primăria Onești nu va putea dispune niciodată de acești bani, cel mai probabil se va apela la un împrumut. “Dacă nu vom obține finanțare de la Guvern, fondurile proprii disponibile va trebui să le completăm printr-un împrumut. Oricum, dorința mea este să reabilitez acest drum până la finalul acestui mandat”, a precizat Gnatiuc.