CITR Filiala București SPRL a fost desemnat lichidatorul judiciar al societății RAFO în aceeași sedință din 19 septembrie 2019 în care s-a pronunțat falimentul rafinăriei oneștene, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor. 

Primul pas din procedură va fi reluarea procesului de inventariere și evaluare a rafinăriei, urmat de întocmirea unei noi strategii de valorificare, menită să acopere recuperarea creanțelor şi cheltuielile de conservare.

Judecătorul sindic va stabili un termen până la care toți creditorii care au înregistrat creanțe după deschiderea procedurii de insolvență vor înregistra cereri de înscriere la masa credală, notează economica.net. 

“Și în această fază, intenția noastră va fi să valorificăm rafinăria ca ansamblu funcțional. De asemenea, suntem preocupați de conservarea activului, păstrându-l în stare corespunzătoare. În cazul în care nu vor exista investitori interesați pentru tot ansamblul, vom lua în considerare și vânzarea segmentată, pe procese tehnologice”, a declarat Vasile Pop, Country Sales Manager al CITR, potrivit sursei citate.

RAFO nu funcționează de o perioadă lungă de timp, activitatea sa de producție fiind oprită în 2008, cu mult înainte de intrarea în insolvență.