Cei peste 4.700 de locuitori ai comunei Gura Văii și ai localităților învecinate, care tranzitează DJ 119 Onești – Gura Văii vor fi obligați să facă în continuare slalom printre gropi, după ce majoritatea PSD din Consiliul Județean Bacău, în frunte cu președintele Sorin Brașoveanu, a refuzat, la ultima ședință de consiliu, să aloce fondurile necesare, se arată într-un comunicat de presă emis de Grupul Consilierilor județeni PNL Bacău.

Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre, prin care consilierilor judeţeni li s-a solicitat să fie de acord cu prelungirea la 12 ani a unui împrumut contractat de CJ Bacău, pentru modernizarea unor drumuri din judeţ.

“Consilierii liberali au venit cu un amendament şi au propus ca lista de investiţii să cuprindă şi reabilitarea Drumului Judeţean DJ 119 Gura Văii – Oneşti, pe o lungime de opt kilometri, unde se circulă infernal. Drumul este plin de gropi, locuitorii s-au săturat de acest chin şi de umilinţa la care sunt supuşi, dar CJ Bacău refuză alocarea de fonduri, doar pentru că primarul din Gura Văii este liberal. Dacă până acum mai aveam vreun dubiu, acum lucrurile sunt clare: PSD şi Sorin Braşoveanu au dat dovadă de rea-voinţă şi de sfidare la adresa unei comunităţi, dar şi a tuturor celor care tranzitează zona”, a declarat Gabriel Griţcu, consilier judeţean din partea PNL Bacău.

Consilierii judeţeni liberali consideră că şi demersul în sine, de a îndatora judeţul pentru o perioadă de 12 ani, în condiţiile în care există suficiente fonduri europene sau guvernamentale, care ar fi putut rezolva problemele, este o dovadă a proastei gestionări a judeţului. Conducerea CJ Bacău a apelat la cea mai facilă cale, cea a împrumutului, în loc să scrie proiecte şi să atragă fonduri europene, care să ducă la dezvoltarea localităţilor şi a întregii zone. O practică pesedistă, păguboasă şi care ridică serioase semne de întrebare, se mai arată în comunicatul PNL Bacău. (sursa foto: zdbc.ro)