Caravana A13 Bacău – Brașov a poposit astăzi în municipiul Sf. Gheorghe unde, alături de gazdele Tamaș Șandor (președintele CJ Covasna) și Arpad Antal (primarul localității Sf. Gheorghe). Michael Stanciu (Search Corporation), proiectantul autostrăzii, a prezentat beneficiile pe care conectarea Moldovei de Transilvania le va genera zonei.

“Alături de colegii mei Lucian Șova, fost ministru al Transporturilor și Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău, am dus steagul A13 în secuime. Bacău – Brașov va fi autostrada care va uni inima Moldovei cu inima României și va deschide calea transformării Bacăului în hub-ul regiunii pe infrastructura de transport.

Autostrăzile unesc regiuni, dar înainte de toate unesc oameni. Cu luciditate și pragmatism, discuția de azi despre A13 Bacău – Brașov a dovedit că uniți în spatele acestui proiect putem, în sfârșit, lega Moldova de Transilvania.

Datele prezentate de Michael Stanciu arată, indubitabil, că A13 e singura soluție de conectare prin autostradă a celor două provincii istorice românești”, a menționat europarlamentarul Dragoș Benea, într-o postare pe pagina sa de Facebook. (foto: facebook.com/Dragos Benea)