În vecinătatea adăpostului pentru câinii fără stăpân, situat lângă Oborul săptămânal, a fost amenjat un cabinet veterinar la cele mai înalte standarde, iar recompartimentarea spațiului în care sunt ținuți maidanezii este și ea aproape gata.

A fost nevoie de sesizări repetate din partea mai multor ONG-uri și de un control la sânge al Direcției Sanitar Veterinare – care s-a soldat cu închiderea ecarisajului și amendarea administratorului unității cu 2.000 de lei – pentru ca autoritățile oneștene să ia măsuri.

cateiSC Domeniul Public și Privat Onești SA (DPP) a investit în acest an aproximativ 66.000 de euro pentru modernizarea “lagărului morții”, cum a fost catalogat adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Onești, într-o știre prezentată de Pro TV, în decembrie anul trecut.

22.000 de euro au fost plătiți pentru achiziționarea unui modul container în care s-a amenajat cabinetul veterinar, iar restul de bani se vor duce pe recompartimentarea și împrejmuirea adăpostului în care viețuiesc circa 300 de câini comunitari. Recompartimentarea a fost o condiție impusă de inspectorii Autorității Sanitar Veterinare Bacău, astfel încât câinii sănătoși să poată fi separați de cei bolnavi.

ioan-parisCâinii fără stăpân vor putea fi luați din nou de pe străzi și duși în adăpostul Primăriei abia când lucrările vor fi gata integral. Directorul DPP Onești, ing. Ioan Paris, nu a putut fi contactat pentru a prezenta stadiul exact al lucrărilor. Doar de la paznicii adăpostul am aflat că modulul container a fost instalat acum circa trei săptămâni.

“E un lagăr de exterminare. Cățeii nu primesc de mâncare decât când o asigurăm noi, voluntarii. Majoritatea au râie și atât timp cât nu sunt vaccinați și deparazitați apar și alte complicații”, spunea Lidia Zahiu, reprezentanta unei asociații de protecție a animalelor, pentru Pro TV.