“Începând cu data de 10 noiembrie a.c., pe strada Buciumului din Oneşti au fost montate indicatoare de interzicere a opririi pe ambele sensuri de mers, respectiv, de la intersecţia cu Bulevardul Republicii, până la intersecţia cu Bulevardul Mărăşeşti, motiv pentru care solicităm conducătorilor auto să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere”, se arată într-o informare a IPJ Bacău.

Oprirea pe ambele sensuri de mers pe toată lungimea străzii Buciumului a devenit, așadar, interzisă cu desăvârșire. Bine, pe anumite porțiuni de pe strada Buciumului oprirea era interzisă și până acum, doar că nimeni nu respecta semnificația indicatoarelor rutiere, mai ales riveranii.

În curba de la spălatoria <Bogdanis> era să mă ating de mai multe ori cu mașinile care veneau din sens opus. Dar la fel am pățit și mai sus, tot pe strada Buciumului, înspre intersecția cu bulevardul Republicii, asta din cauza mașinilor parcate aiurea. Eu nu am permisul de foarte mult timp și aveam emoții de câte ori eram nevoit să trec pe-acolo, uneori treceam milimetric pe lângă mașinile care veneau din față. De altfel, din cauza asta și renunțasem să mai circul pe acolo la ore de vârf, mergeam la serviciu pe la sensul giratoriu din zona gării, cel cu monumentul <Voievodul>, deși mi-ar fi fost mai simplu pe Buciumului”, a precizat un șofer începător.

Șoferii care nu vor respecta cu strictețe semnificațiile indicatoarelor abia montate vor fi aspru sancționați.

“Atragem atenţia că, nerespectarea acestei reguli rutiere atrage măsuri de sancţionare conform art. 142 din HG 1391/2006, cu amendă în valoare de 290 lei şi aplicarea a 2 puncte de penalizare”, se mai precizează în informarea IPJ Bacău, care face referire și la celelalte măsuri luate în oraș, pe linie rutieră: “De asemenea, pentru a asigura o vizibilitate mărită, pe principalele artere din municipiul Oneşti au fost amplasate marcaje de interzicere inaintea celor pentru trecerile pentru pietoni.

Solicităm conducătorilor auto să respecte semnificaţia marcajelor, în caz contrar, luându-se măsuri de sancţionare conform art. 83 alin.4 din HG 1391/2006, cu amendă în valoare de 870 lei.

Totodată, pe străzile  A.I. Cuza, Aleea Parcului şi Bulevardul Oituz (în dreptul Şcolii Gimnaziale nr. 3), au fost montate dispozitive limitatoare de viteză, sens în care solicităm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă în zona acestor dispozitive”.

Altfel, indicatorul instalat la intersecția străzii Buciumului cu Republicii, care obligă șoferii să facă dreapta, este contestat de mai mulți șoferi. “Eu stau chiar pe Buciumului și nu mi se pare normal să ocolesc atât, până la sensul giratoriu de la Flanco, dacă vreau să o iau spre Adjud. Și mai am mulți vecini care cred că e o prostie montarea acelui indicator”, a comentat un bărbat.