Pe lista foarte lungă a agențiilor de turism din țară cărora le-au fost retrase licențele de funcționare de către Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) se găsesc și o agenție din Onești, una din Tg. Ocna și una din Comănești.

Agenția de turism din Onești care a rămas fără licență este SC ELITE TRAVEL AGENCY SRL, situată pe Strada Tineretului nr. 4, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul de ordine J4/1328/2012, conform datelor publicate de ANT pe site-ul său oficial.

Din Târgu Ocna, agenția care nu mai are licență este SC POLITRAV SRL, de pe Strada C. Negri, Bl. G8, Sc. B, în vreme ce agenția din Comănești care nu va mai putea presta servicii de turism după ce a rămas fără licență este TIACOL TOUR, din Strada Gârlei, Bl. 39, Ap. 5.

În toate cele trei cazuri este vorba despre o retragere a licenței din oficiu, în urma cererilor agențiilor de turism și nu ca urmare a vreunei sancțiuni dictată de ANT pentru nerespectarea normelor în vigoare, în domeniul turismului.

La nivelul județului Bacău au fost retrase mai multe licențe, majoritatea însă din oficiu. Doar filiala din municipiul Bacău a agenției Mareea, din Strada Mihai Viteazu nr. 12, sc. B, parter, ap. 3, a fost retrasă de către ANT pentru nerespectarea legislației în vigoare.

În toată țara, ANT a retras până astăzi la prânz un număr de 1.169 de licențe, dar lista este în curs de actualizare.

ANT a dispus retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și / sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor / pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism, din mai multe considerente, după cum s-a anunțat într-un comunicat de presă.