Pentru activitatea lor în cadrul Consiliului Local Onești, aleșii locali primesc o indemnizație de ședință, care până de curând se ridica la aproximativ 500 de lei/lună, bani în mână.

Consilierii oneșteni au câștigat și ei ceva bănuți pentru activitatea lor în cadrul Consiliului local, după intrarea în vigoare a Legii salarizării bugetarilor, dar creșterile sunt prea puțin relevante, vorba aceea – “au primit de-o ciorbă în plus”.

În conformitate cu Legea salarizării, un consilier local putea încasa lunar cel mult 10% din indemnizația brută a primarului, potrivit noii grile de salarizare.

Aleșii oneșteni s-au oprit la 9,5 procente din indemnizația primarului Gnatiuc, ceea ce înseamnă o majorare cu 150 de lei a indemnizației de ședință. Pentru ca lucrurile să vă fie mai clare, dacă până acum încasau în jur de 500 de lei/lunar, bani în mână, de luna trecută consilierii oneșteni ridică de casierie 662 de lei pe lună.

Trebuie menționat că în afara ședinței ordinare lunare, consilierii locali mai iau parte la una-două ședințe ale comisiilor de specialitate din care fac parte și pot fi convocați și la ședințe extraordinare.

În noua Lege a salarizării, indemnizațiile primarului și a viceprimarului sunt stabilite în funcție de numărul de locuitori ai unei localități. Oneștiul se încadrează la categoria între 20.000 și 50.000 de locuitori, pentru care se aplică coeficientul 7 – astfel că indemnizația brută a primarului Gnatiuc este de 10.150 de lei, în vreme ce indemnizația viceprimăriței Laura Abageru este de 7.975 de lei.