(P)

Mai întâi, certitudinea: de la 1 ianuarie 2019, oneștenii vor plăti gunoiul cu aproape 5 lei mai mult, taxa majorându-se de la 9,97 lei/lună/persoană, la 14,27 lei. Nu știu dacă altundeva în țară se mai plătește atât de mult! Este de verificat.

Pe de altă parte, să stăm acum să-i înjurăm pe consilierii locali ori pe primar chiar nu ajută la nimic.

Combinația asta numită pompos “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor Solide în Județul Bacău  îmi pare că a fost foarte prost gândită de la bun început. Adică de prin 2008-2009, când cei mai mulți dintre actualii reprezentanți ai orașului nu aveau nicio treabă cu politica. Atunci erau alții. Iar UNU pe Trotuș o să dezvolte și acest subiect.

Revenind, doar ghinionul a făcut ca oalele să se spargă în capul aleșilor de astăzi! N-or fi ei, chiar toți, cei mai buni, cei mai serioși, cei mai bine intenționați, dar e limpede ca lumina zilei că niciun consilier zdravăn la cap și care, pe deasupra, are în continuare aspirații politice nu ar fi votat o asemenea creștere, în prag de an preelectoral.

Și atunci? Cum a fost posibil să treacă un asemenea proiect? Simplu! Între a risca să rămânem fără operator de salubrizare și munți de gunoaie pe străzi și o majorare asupra căreia se poate reveni ușor atunci când se va fi reglat tot ce ține de acest serviciu, s-a ales varianta a doua.

În plus, se aude că din ecuație ar urma să dispară ADIS. Foarte bine! “Mai puține guri de hrănit!”, ar exclama clevetitorii.

Încă o dată afirm, este cât se poate de evident că nimănui nu i-a picat bine această majorare cu 50%.

Să nu uităm, însă, că aceeași consilieri și același primar au stabilit, de comun acord, nu mai departe decât luna trecută, micșorarea tuturor taxelor și impozitelor locale, ceea ce nu-i de colo! Poate cineva să explice logic de ce un bucătar ar alege să-și orneze tortul făcut cu atâta iscusință nu cu ciocolată, ci cu frunze de pelin?

P.S. – Bineînțeles că nimănui nu-i convine să plătească pentru greșelile altora. Să vă amintesc însă de ratele pe care le plătim și astăzi la creditul luat pe timpul lui Lemnaru pentru celebrele centrale de cartier?

loading...