Carom Onești nu și-a găsit un cumpărător atâta timp (societatea din Onești a fost scoasă la vânzare de lichidatorul judiciar R&I Group SPRL București încă din vara anului trecut) dar cu toate acestea noul preț comunicat pentru termenul din 13 iulie este mai mare.

Concret, R&I Group SPRL București anunță pentru data de 13 iulie 2018 o nouă licitație la sediul lichidatorului judiciar pentru vânzarea în bloc a ansamblului funcțional imobiliar “Platforma industrială CAROM” (utilizată pentru producția de cauciuc sintetic) (…) aflat în patrimoniul SC ENERGY BIO CHEMICALS SA – în faliment, prețul comunicat de la care va porni licitația fiind de 9.126.108 euro, exclusiv TVA.

Interesant este că la termenul precedent, pe 25 septembrie 2017, prețul de pornire al licitației privind vânzarea societății din Onești a fost de 8,6 milioane de euro, mai mic cu jumătate de milion de euro decât cel stabilit acum de lichidatorul judiciar, dar tot neatractiv pentru eventualii cumpărători, care nu s-au înghesuit să achiziționeze Carom.

În prețul de vânzare a Carom sunt incluse terenuri în suprafață totală de 2,45 milioane de metri pătrați și construcțiile de pe acestea precum și bunuri mobile ce constau în echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe.

Anul trecut, mai multe societăți au părut interesate să cumpere Carom Onești, dar la licitațiile organizate de lichidatorul judiciar nu s-a mai prezentat în cele din urmă niciun investitor (detalii AICI).