Unul dintre cele mai bune produse ale școlii oneștene de badminton, Carina Bălașa a fost selecționată în echipa națională școlară a României – compusă din trei fete și trei băieți – care va participa, în luna iunie, la Campionatele Europene Școlare, de la Paris.

Carina Bălașa nu a fost aleasă întâmplător pentru a merge la Paris, sportiva descoperită și pregătită la CSȘ Onești de antrenorul-emerit Mircea Agapi câștigându-și acest drept pe teren, încă de anul trecut, când a obținut locul I pe țară la Campionatele Naționale Școlare, reprezentând Școala Generală “George Călinescu” din Onești (fosta școală nr. 8).

Carina Bălașa nu are încă 14 ani (va împlini această vârstă luna viitoare), dar Mircea Agapi are foarte mare încredere că sportiva sa va face o figură frumoasă la competiția din capitala Franței.

Așteptările profesorului Agapi în ceea ce o privește pe Carina Bălașa nu se opresc, însă, aici. Agapi ar vrea să o vadă pe Carina la Jocurile Olimpice din anul 2024. “Ca să ajungă la Tokyo (n.r. – orașul care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020) este prea devreme pentru Carina, ea ar avea atunci abia 17 ani. Dar îmi pun mari speranțe că va ajunge la Jocurile Olimpice din 2024, când ar avea 21 de ani, va fi probabil studentă. Asta este cea mai mare dorință a mea legată de Carina, a spus Mircea Agapi.

Calificarea Carinei Bălașa la Jocurile Olimpice ar fi o performanță extraordinară, în condițiile în care badmintonul românesc nu a mai fost reprezentat la Jocurile Olimpice decât o singură dată în istorie, la ediția din 1992, de la Barcelona, prin Florin Balaban, tot oneștean și el și elev al lui Mircea Agapi, acum stabilit în Luxemburg.