Consiliul Mondial de Călătorii și Turism (WTTC) a dat publicității un top al orașelor europene unde turiștii străini cheltuiesc cei mai mulți bani. Evident, pe o listă care cuprinde 17 orașe nu și-a făcut loc nici un oraș din România.

Potrivit raportului întocmit de WTTC, pe primul loc în acest top se află Londra, capitala britanică încasând în 2016 nu mai puțin de 18,9 miliarde de euro de la turiști din toată lumea, informează economica.net.

Aceeași sursă notează că sectorul de călătorii şi turism generează 228.000 de locuri de muncă în Londra, asigurând 19% din contribuția întregului sector turistic britanic la produsul intern brut al Marii Britanii.

Istanbulul (17,5 miliarde de euro) și Barcelona (13,6 miliarde de euro) completează podiumul în topul orașelor europene unde turiștii străini cheltuiesc cei mai mulți bani.

Urmează în acest top Amsterdam (11,8 miliarde de euro), Paris (10,4 miliarde de euro) și alte orașe precum Roma, Dublin, Munchen, Berlin, Madrid, Stockholm, Varșovia, nefiind menționat niciun oraș din România.