Poliţiştii din Bacău au confiscat 20.480 de pachete  de ţigarete de contrabandă, de la un bărbat, de 40 de ani, depistat în trafic. Acesta a fost reţinut.

La data de 06 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control,  pe D.N. 2, în comuna Filipeşti, un bărbat de 40 de ani, din judeţul Suceava care conducea un autoturism.

În urma controlului, polițiștii au depistat în interior 409.600 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buhuşi.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău