Poliţiştii din Bacău au confiscat 57.960 de ţigarete de contrabandă, de la un tânăr de 26 de ani, depistat în trafic. Acesta a fost reţinut.

La data de 10 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe Calea Romanului, din localitate, un tânăr de 26 de ani, din judeţul Suceava, care se deplasa cu un autoturism.

În urma controlului autoturismului, polițiștii au depistat în interior 57.960 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Cele 2.898 de pachete de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul şi au confiscat sumele de bani găsite asupra tânărului, respectiv 3.410 lei, 840 de dolari, 20 euro şi 5 leva.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău