Poliţiştii Serviciului Rutier au confiscat 3000 de pachete de ţigarete de contrabandă, de la doi bărbaţi, de 28 şi 41 de ani, depistaţi în trafic. Aceştia au fost reţinuţi.

La data de 30 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în comuna Răcăciuni, doi bărbaţi, unul de 28 de ani, din judeţul Giurgiu şi altul de 41 de ani, din judeţul Constanţa, care se deplasau cu un autoturism.

În urma controlului, polițiștii au depistat în autoturism 60.000 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care au ridicat în vederea confiscării suma de 1470 de lei găsită asupra bărbaţilor.

Țigaretele, în valoare de 33.600 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Sursa: IPJ Bacău