Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început să pregătească documentația pentru lansarea la licitație a studiului de fezabilitate pentru autostrada Bacău – Brașov, despre care fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, spunea că “autostrada Moldova – Transilvania înseamnă Bacău – Brașov. Este mai ușor și mai ieftin să o facem”.

Autostrada Bacău – Brașov a fost deja inclusă în Master Planul General de Transport cu perioada de implementare 2020-2030, iar Ministerul Transporturilor, răspunzând unei interpelări a unui deputat PSD, a admis că în scurt timp urmează a se face primii pași în această direcție.

“CNAIR estimează lansarea procedurii având ca obiect Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău până la sfârșitul lunii mai 2018”, se arată în răspunsul formulat de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore, în urma interpelării deputatului PSD de Botoșani, Costel Lupașcu, potrivit economica.net.

Sursa foto: arhivă