Ieri, în jurul orei 14.30, polițiștii IPJ Bacău au oprit un autoturism care se deplasa având viteza peste limita legală, fiind înregistrat de aparatul radar, pe DN 2 E85, pe direcția Bacău – Roman, circulând cu viteza de 165 km/h.

La momentul opririi autoturismului, conducătorul acestuia a întors și a plecat de la fața locului, deplasându-se prin localitățile Bacău, Buhuși, Piatra Neamț și Roman, fiind urmărit de politiști.

În localitatea Roman, autoturismul s-a deplasat pe străzi lăturalnice, iar la scurt timp acesta a fost găsit abandonat și încuiat.

Polițiștii din Bacău și Neamț au efectuat cercetări, în urma cărora conducătorul auto a fost identificat și depistat în localitatea Horia, județul Neamț.

În cursul urmăririi, politiștii din Bacău au folosit armamentul din dotare, fără a rezulta victime, ci doar avarii la autoturismul urmărit de către polițiști.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. (sursa: IPJ Bacău)