Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, Liceul Tehnologic “Petru Poni” din Onești are în ofertă învățământ dual, o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic și unitatea de învățământ, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Liceul Tehnic “Petru Poni” a încheiat un parteneriat cu compania Barlinek SA România, ce deține un punct de lucru și la Onești, pe Calea Mărășești, pentru specializarea operator la fabricarea cherestelei, în cadrul școlii profesionale având durata de 3 ani.

În primă fază, sunt disponibile doar 12 locuri. Pentru cei trei ani de studii, Barlinek SA oferă elevilor care aleg această specializare o bursă în valoare de 800 de lei pe lună, la care se adaugă bursa de 200 de lei pe lună oferită de statul român în cadrul Programului național de protecție social “Bursa profesională”, acordată elevilor care frecventează învățământul profesional, inclusiv dual.