Cel puțin trei tamponări ușoare s-au produs în prima parte a zilei de luni, 9 ianuarie, pe raza municipiului Onești, din cauza condițiilor grele de trafic, sub stratul subțire de zăpadă măcinată de pe șosele fiind un altul de gheață, extrem de alunecos.

Din acest motiv, un șofer aflat la volanul unui autoturism marca Astra G break, care nu a respectat distanța față de autovehiculul care circula în față, o dubă de transport, nu a mai putut frâna la timp și s-a ciocnit de cârligul de tracțiune al dubei. Impactul s-a produs la intersecția semaforizată de la G-uri, și a fost unul ușor, deoarece ambele mașini circulau cu viteză scăzută, ele fiind angrenate într-un viraj la dreapta. Dacă duba a scăpat fără nicio zgârietură, Opelul va avea nevoie de o scurtă vizită pe la tinichigeria auto.

O altă tamponare s-a produs în zona de sus a orașului, martorii incidentului povestind că una dintre mașinile implicate a fost azvârlită de izbitură într-un munte de zăpadă de pe marginea drumului. Și în acest caz s-au produs doar daune materiale minore, șoferii implicați și pasagerii acestora neavând de suferit cu nimic, în afara unei mici sperieturi.

Se pare că o altă tamponare ar mai fi avut loc în zona Mal, însă aceasta nu s-a confirmat până în prezent, la fel ca și un incident rutier despre care am fost informați de cititori și care s-ar fi produs în zona Pompieri, pe o stradă lăturalnică.

Polițiștii rutieri recomandă participanților la trafic să circule cu atenție sporită și cu viteză scăzută, dat fiind condițiile de iarnă existente.