UPDATE – 18.26: După ce meciul a luat sfârșit, Simona Halep a urcat în tribună, ajutată de doi stewarzi, care i-au făcut „scaun”, și a îmbrățișat-o pe oneșteanca Nadia Comăneci. Și-a continuat drumul până la lojă, s-a pupat și s-a îmbrățișat cu staff-ul ei, Darren Cahill fiind pentru prima dată foarte zâmbitor, apoi și-a îmbrățișat și și-a sărutat părinții. Simona este prima româncă, după Virginia Ruzici, în 1978, care câștigă un trofeu de Grand Slam. Trofeul i-a fost înmânat de fosta jucătoare spaniolă Arantxa Sanchez Vicario.

UPDATE – 18.21: A fost minunat, vă mulțumesc tuturor! Nu mai pot respira. Am făcut tot ceea ce am putut. Am visat la acest moment încă de când m-am apucat să joc tenis. Parisul este un oraș special pentru mine. Vă mulțumesc tuturor, sunt uluitoare momentele pe care le trăiesc. Sloane este o jucătoare foarte bună, foarte puternică. În setul doi am reușit să revin după ce mi-am spus că trebuie să mă bucur de meci. Am reușit să găsesc forța mentală ca să revin și mă bucur de aceste clipe unice. Mulțumesc publicului că m-a sprijinit”, a declarat Simona Halep, în aplauzele asistenței.

ȘTIREA INIȚIALĂ

După un prim set mai modest din partea liderului 1 mondial, Simona Halep a reușit apoi un meci extraordinar, și a încheiat victorioasă turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

După trei finale pierdute, dintre care două chiar la Roland Garros, și una la Australian Open, anul acesta, Simona Halep a reușit, în fine, să-și treacă în palmares primul titlu de Grad Slam din carieră.

În primul set a fost 6-3 pentru americanca Sloane Stephens, după care a urmat un set secund cu o foarte mare încărcătură emoțională, pe care Halep și l-a adjudecat cu 6-4.

În decisiv, pe teren a fost doar o singură jucătoare, Halep triumfând cu 3-6, 6-4, 6-1.