UPDATE – 21.27: Apa nu a venit nici acum la Onești. Redactorii UNU PE TROTUȘ i-au contactat telefonic pe directorul DPP, Ioan Paris, și pe purtătorul de cuvânt al CRAB, Irina Ungureanu, dorind să obțină explicații vizavi de această situație, însă niciuna dintre cele două persoane nu a răspuns apelului nostru. De la ora la care ni se spusese că va fi reluată furnizarea apei au trecut deja 147 de minute! Noapte bună, Onești!

UPDATE -20.14: Întârzierea reluării furnizării apei în Onești este cu atât mai curioasă cu cât avaria a fost remediată încă de la ora 16.00, după cum informează site-ul oficial al CRAB. Tot site-ul CRAB susținea acum patru ore că “s-a trecut la umplerea conductei de aducțiune, urmând să se revină la furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametrii normali în circa 2 ore”. Ceea ce nu s-a întâmplat!

UPDATE – 20.02: Contrar declarațiilor pe care ni le-a dat directorul executiv al SC DPP SA, Ioan Paris, apa în Onești continuă să fie oprită. Șeful DPP spunea, în urmă cu aproximativ trei ore și jumătate, că reluarea furnizării apei se va face în jurul orelor 19.00, ceea ce nu s-a întâmplat. Redactorii UNU PE TROTUȘ nu au reușit să-l contacteze pe omul numărul unu de la DPP, pentru a obține un punct de vedere oficial din partea acestuia cu privire la întârzierea reluării furnizării apei în municipiul Onești.

UPDATE – 16.21: “Defecțiunea s-a remediat, nu a fost ceva grav, era vorba despre un aerisitor înghețat, deasupra albiei râului Oituz. În momentul de față, presiunea din sistem este de 2-3 bari, dar la ora 19.00, cel mai târziu, parametrii apei în Onești vor fi în cotele normale și va putea fi reluată furnizarea apei în regim continuu. De altfel, s-a reînceput deja reîncărcarea sistemului”, ne-a declarat Ioan Paris, directorul SC DPP SA.

UPDATE – 15.51: În ședința Consiliului Local Bacău s-a stabilit ca furnizarea apei către băcăuani să se facă după următorul program: 06.00-08.00 și 18.00-20.00, ne-au informat ofițerii ISU Bacău. Vă reamintim, o altă avarie decât cea din apropiere din Onești s-a produs la aducțiunea de apă potabilă de la Valea Uzului, pe raza localității Luncani, din comuna Mărgineni, care i-a lăsat fără apă pe locuitorii din municipiul Bacău și pe cei din comuna Mărgineni.

UPDATE – 15.46: Pe site-ul Companiei Regională de Apă Bacău (CRAB) a apărut anunțul oficial privind sistarea apei în Onești și în localitățile limitrofe. În data de 14.01.2017, la ora 14.15, s-a produs o avarie pe conducta de aducțiune Dărmânești – Tg.Ocna – Onești, în apropiere de Onești, de care vor fi afectați consumatorii din Onești, Tuta, Viișoara și Pârgărești. Vom reveni cu amânunte!, este textul mesajului publicat de CRAB.

UPDATE – 15. 34: Conductele de apă pocnesc una câte una, în județul Bacău, și nu doar tot orașul Onești și comunele limitrofe au rămas fără o picătură de apă! O altă avarie, produsă la conducta de transport apă brută din barajul Poiana Uzului, pe tronsonul dintre Stejarul și Stația de Tratare Barați, în localitatea Valea Budului, a necesita oprirea apei din această sursă și restricționarea furnizării în municipiul bacău și în comuna Mărgineni. Conform unei informări a CRAB, în zilele de 14 și 15 ianuarie, băcăuanii și locuitorii din Mărgineni vor primi apă în funcție de consumurile înregistrate și stocurile de apă din rezervoare.

UPDATE – 15. 25: “Este o avarie pe conducta de aducțiune de la Valea Uzului, pe Calea Brașovului, înspre Filipești, înainte de stația de gaze. Nu știm anvergura avariei, știm doar că s-a intervenit deja la fața locului. Furnizorul de apă (n.r. – CRAB) se ocupă de remedierea defecțiunii, nefiind responsabilitatea distribuitorului (n.r. – DPP). Nu știm deocamdată cât timp va fi oprită apa. Dacă e o conductă spartă, este sigur că va dura mai mult. Cred că într-o oră vom ști exact despre ce este vorba și vă vom putea comunica. Noi avem o rezervă de apă de două ore la Cuciur, dar ne gândim să o păstrăm și să o dăm mâine dimineață, dacă avaria este una gravă și va dura mai mult timp remedierea acesteia, ne-a declarat ing. Ioan Paris, directorul SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP), societate care operează astăzi sistemul de apă și canalizare al orașului.

UPDATE – 15.06:Am fost informați de domnul Stroe, de la DPP, printr-un sms, că se va sista furnizarea apei pentru aproximativ două zile, din cauza unei avarii produse la Valea Uzului. Am informat la rândul meu locuitorii din cadrul asociației mele despre acest fapt, pentru a putea să-și facă rezerve de apă, cum s-a putut, din ușă în ușă, printr-un anunț postat pe facebook. Fiindcă totul s-a petrecut foarte din scurt, nu mai aveam nici eu timp să afișez un anunț la toate scările, cum se procedează de regulă în astfel de cazuri”, ne-a declarat un președinte de asociații.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O avarie apărută la conducta de aducțiune cu apă de la Valea Uzului îi va lăsa pe oneșteni fără apă timp de două zile. Deja în localitățile din amonte, cum ar fi Tg. Trotuș, apa nu mai curge.

Vom reveni cu detalii pe acest subiect, rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ.