Încălzirea bruscă a vremii a dus la topirea cu rapididate a zăpezii, ceea ce a făcut ca în anumite zone solul să devină instabil. Este și cazul unuia dintre malurile din vecinătatea drumului către satele Buciumi și Răcăuți, care a alunecat și s-a prăvălit direct pe carosabil.

Un sens de mers de pe drumul care urcă la fostele sere din Onești a devenit astfel impracticabil, fiind blocat de o cantitate impresionantă de pământ. Pământul a aterizat pe drum cu tot cu copaci, care, surprinzător, au rămas în picioare.

Alunecarea de teren s-a produs noaptea trecută și nu s-a soldat cu victime, nici un om nefiind în apropiere în momentul în care tonele de pământ s-au desprins din mal și s-au oprit pe carosabil. “Drumul ăsta este sub orice critică și autoritățile dorm! De parcă nu era de ajuns că e plin de gropi, nici n-ai cum să le eviți la cât de multe sunt, acum a mai aluncat și malul. În curând o să se prăbușească toate în orașul ăsta! Podul de peste râul Trotuș mai are puțin și cade, tencuiala de pe blocuri ajunge în capul oamenilor, ce să mai vorbim, Oneștiul a ajuns o ruină totală”, ne-a declarat un bărbat care trecea prin zonă.

Comuna Buciumi număra aproape 3.000 de locuitori la recensământul din 2011, mulți dintre ei făcând naveta zilnic la Onești, unde învață sau lucrează. Traficul pe segmentul respectiv de drum a crescut în ultimii ani, odată cu înmulțirea numărului de mașini. Cu toate acestea, tronsonul de drum care aparține de Onești nu a fost niciodată reabilitat, făcându-se doar mici “cârpeli” care n-au rezistat de la un an la altul.