UPDATE – 10.34: IMAGINILE DEZASTRULUI. Conducte de gaze rupte de viituri la SLĂNIC MOLDOVA! Peste 700 de familii, afectate! La izvoare este PRĂPĂD – FOTO ȘI DETALII AICI.

UPDATE – 07.59: Traficul rutier pe DN 11, în dreptul localității Oituz, a fost blocat complet de la ora 23.13 – miercuri, 27 iunie, până la ora 05.30 – joi, 28 iunie, când s-a reluat circulația pe un singur fir. În continuare se acționează pentru decolmatare. Pompierii sunt în continuare prezenți în zonele afectate unde acționează pentru evacuarea apei din curți, beciuri și grădini. În total sunt șapte unități administrative în care s-au înregistrat efecte ale avertizărilor hidrometeorologice, însă acestea au fost înlăturate de autoritățile locale.

UPDATE – 06.41: IMAGINILE DEZASTRULUI. Drumul Onești – Brașov este plin de apă, mâl și de bolovani aduși de aluviuni, în dreptul popasului “Codreanu” (GALERIE FOTO AICI)

UPDATE – 05.19: Proporțiile dezastrului: „În urma evaluării preliminare în orașul Slănic Moldova, au fost afectate 326 de gospodării – curți și beciuri – iar prin 10 locuințe a trecut apa”, ne-a informat mr. Andrei Grecu. purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ploile torențiale care au căzut în această noapte (n.r. – noaptea de miercuri, 27 spre joi, 28 iunie) au lăsat dezastru în urma lor: apele râurilor au crescut și s-au revărsat, zeci de gospodării fiind inundate  în cartierele Cerdac și Cireșoaia din Slănic Moldova și în satul Ferăstrău, comuna Oituz, traficul blocat pe DN 11 din cauza aluviunilor (vezi foto), aproape 1.500 de familii au rămas în beznă, fără curent electric, iar pompierii au salvat cu ajutorul bărcilor două persoane.

A fost o noapte lungă pentru pompierii militari de la detașamentele din județul Bacău. Nu mai puțin de 61 de pompieri sunt la datorie pentru a-i ajuta pe cei aflați în calea apelor.

Pe DN 11, în comuna Oituz, traficul este blocat de aluviuni (foto). Acționează pentru remedierea situației ISU Bacău, SVSU Oituz și personal de la Drumuri Naționale.

Sunt mai multe gospodării inundate în cartierele Cireșoaia și Cerdac, din Slănic Moldova, unde au mai fost inundații recent. Acționează echipaje din cadrul ISU Bacău.

În satul Ferăstrău, comuna Oituz, au fost salvate două persoane cu ajutorul bărcilor.

Echipajele ISU au acționat în orașul Slănic Moldova pentru degajarea unui autoturism dintr-o curte, care era în pericol să fie luat de viitură.

În urma evaluării preliminare, la ora 02.09 erau 23 de gospodării afectate în satul Ferăstrău, comuna Oituz.

Conform informării distribuitorului de energie electrică, este afectată rețeaua de 20 KV Tg. Ocna – Slănic Moldova, fiind nealimentate 15 posturi de transformare, 1.427 de consumatori fiind nealimentați”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Vom reveni cu amănunte.