Până să semneze contractele cu noul operator de apă și canalizare din oraș – SC Domeniul Public și Privat Onești SA (SC DPP SA) – președinții de asociații i-au dat ceva emoții lui Ioan Paris – directorul general al societății.

dscn0017Cel mai mult i-a interesat pe președinții de asociații să afle prețul pe care îl vor plăti la apă în perioada următoare, iar când Paris le-a comunicat că acesta nu poate fi sub nicio formă mai mic (cel puțin pentru moment!) decât cel practicat ultima dată de SC Apă Canal SA – 8,33 lei (mc de apă și canal), au început vociferările. Totul părea să se împotmolească în acest punct, când mai multe doamne șefe de asociații s-au ridicat de la locurile lor și s-au îndreptat către masa unde le așteptau câte doi reprezentanți ai SC Apă Canal SA și ai SC DPP SA și noile contracte. A fost momentul în care și restul președinților au dat buluc la semnarea noilor contracte, mai ales că Paris îl lămurise între timp că acestea sunt identice cu cele vechi, cu SC Apă Canal SA, modificându-se doar operatorul și, evident, antetul documentului.

dscn0025Un cuvânt foarte important în convingerea oamenilor că noul contract este la fel ca cel vechi și că nu are prevederi ascunse care să acționeze împotriva asociațiilor a avut și viceprimarul orașului, Laura Abageru.

“Noi am făcut deja o fundamentare a prețului, pe care am trimis-o spre aprobare la București, la ANRSC, acum așteptăm răspunsul lor. Ce pot să vă spun este că dacă ANRSC-ul va aproba noul preț, acesta va fi puțin mai mic decât cel practicat de vechiul operator. Să nu se înțeleagă, însă, că va fi o diferență majoră, ci doar o mică scădere. Repet, dacă ANRSC va aproba prețul fundamentat de noi”, a menționat directorul general al SC DPP SA.

Dacă previziunile lui Paris se vor adeveri, în cel mult 4-5 luni serviciul de apă și canalizare din Onești ar trebui să fie predat de SC DPP SA către CRAB, urmând a fi semnate noi contracte cu asociațiile de proprietari/locatari din oraș.