UPDATE – 18.23: După aproape patru ore de așteptare, pasagerii cursei Bacău – Londra s-au îmbarcat în avion, la ora 17.53. Aeronava nu este cea cu care trebuiau să plece, ci o alta trimisă special de la București, pentru a-i prelua pe oameni.

UPDATE – 16.02: Oamenilor blocați pe aeroportul din Bacău le-au fost împărțite apă și cornuri.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Aeronava care ar fi trebuit să decoleze de la Bacău, la ora 14.10 (n.r. – duminică, 16 iulie), cu destinația Londra (Marea Britanie) întârzie să plece, iar cei peste 100 de oameni blocați în Aeroportul Bacău nu știu încă ce se întâmplă cu exactitate.

Oamenii au fost anunțați despre faptul că avionul aparținând companiei Blue Air va rămâne la sol când mai erau doar 15 minute până la ora programată pentru decolare. Inițial, nu au primit nicio explicație, dar când starea de nemulțumire a crescut, li s-a spus că “este vorba despre o defecțiune tehnică”.

Conform informațiilor primite de oameni de la oficialii aeroportului, cursa Blue Air cu destinația Londra, aeroportul Luton, va avea o întârziere de cel puțin trei ore.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au reușit să vorbească cu o persoană blocată pe aeroportul din Bacău, iar în telefon se auzeau plânsete de copii, și multe vociferări, semn că oamenii și-au pierdut răbdarea.

“Sala de așteptare de aici (n.r. – de la Aeroportul Bacău) este o cămăruță mică, stăm înghesuiți și nici nu mai putem să revenim în terminal, odată ce am făcut deja check-in-ul. Ni s-au împărțit niște cereri de reclamații, dar lumea vrea să afle când se pleacă, nu are chef să completeze aiurea niște hârtii”, ne-a spus una dintre persoanele blocate pe aeroport.

Vom reveni cu detalii.