Pugilistul oneștean Vitalie Mîrza a fost selecționat de maestrul Relu Auraș, în vederea participării la Campionatele Europene de seniori, care vor avea loc în Ucraina, între 14 și 26 iunie.

Vitalie Mîrza este unul dintre cei doi sportivi de la SCM Bacău care fac parte din delegația care a plecat deja spre Ucraina, via București, în cursul acestei zile (n.r. – marți, 13 iunie).

Dacă la întrecerile Cupei României de la Bacău, Vitalie Mîrza a fost aruncat în luptă la o categorie mult superioară de greutate – 91 kg – la Europene care se vor ține în orașul Harkov boxerul oneștean va urca în ring la categoria 75 de kilograme.

Cel de-al doilea boxer de la SCM Bacău care va boxa la Europenele de amatori de la Harkov este Nicușor Ciobanu, acesta urmând că concureze în cadrul categoriei 64 de kilograme.

“Bineînțeles că ne dorim să venim de la Harkov cu cât mai multe medalii. Pentru aceste Europene, sportivii s-au pregătit separat, la cluburile lor, cunoașteți probabil problemele care există în boxul românesc, în momentul de față. Vitalie poate merge până în finală, la fel și Nicușor Ciobanu, dar am fi mulțumiți și dacă cei doi ar ajunge în primii opt, la categoriile lor. Asta pentru că primii opt sportivi de la fiecare categorie (n.r. – sfertfinaliștii) se califică automat la Campionatele Mondiale din Germania, din toamnă”, a declarat Relu Auraș, antrenorul SCM Bacău.

“Sper să ajung cât mai departe în concurs, sunt pregătit și încrezător, am progresat mult și din punct de vedere fizic în perioada care a trecut de la Cupa României”, a spus Vitalie Mîrza.

Programate în perioada 14-26 iunie, europenele de la Harkov vor debuta cu rundele preliminare (între 16 și 20 iunie), pe 21 iunie vor avea loc sferturile de finală, semifinalele se vor desfășura pe 23 iunie, iar gala finală se va ține sâmbătă, 24 iunie.

În momentul de față nu se cunoaște exact câți membri numără delegația României, în condițiile în care sportivii s-au pregătit individual, la cluburi. Pe lângă cei doi băcăuani, vor fi mai fi sigur trei boxeri de la Steaua și posibil doi de la Dinamo.