UPDATE – 16.26: La ora 16.00, în județul Bacău mai erau 2 localități fără curent electric, alte 2 fiind afectate parțial (în total, numărul consumatorilor care nu au încă curent electric este de 2.414). Sunt încă afectate 3 linii și 24 de puncte de transformare.

UPDATE – 13.33: Conform ISU Bacău și a Delgaz Grid, la ora 12.30 mai erau 11 localități afectate total, iar 4 afectate parțial (4.243 de consumatori), 5 linii și 47 de puncte de tensiune nealimentate cu energie electrică.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ninsorile care au căzut neîntrerupt în ultimele 24 de ore au lăsat fără curent electric mai multe localități din județul Bacău, după cum informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

La ora 06.30 a zilei de joi, 15 februarie, potrivit informării ISU, 23 de localități erau afectate total și trei parțial de lipsa curentului electric, 6 linii electrice și 89 de puncte de tensiune fiind nealimentate.

7.588 de locuințe au rămas fără curent electric, și anume: Popeni, Pralea, Corbasca, Bălcioiu, Gherdana, Rogoaza, Scărișoara, Perchiu, Huruiești, Răchitoasa, Fărcașa, Baimac, Sat Nou, Zapodia, Buda, Colonești, Spria, Viișoara, Temelia, Păltinata, Vâlcele, Cosna și Scurta.

Afectate parțial sunt localitățile: Urechești, Orbeni și Tg. Ocna.

La nivelul județului Bacău, nu sunt drumuri blocate/închise, în afara celor care se închid preventiv pe perioada iernii.