Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN de ninsori în județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Covasna, Brașov, Vâlcea, Gorj, Timiș, Constanța, în nordul județelor Buzău, Prahova și Argeș și în jumătatea sudică a județului Hunedoara.

Avertizarea COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece care vizează tot județul Bacău este valabilă în intervalul joi, 22 martie, ora 15.00 – vineri, 23 martie, ora 20.00.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu
45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig”, informează ANM.

În intervalul joi, 22 martie, ora 23.00 – vineri, 23 martie, ora 15.00, ANM a emis și un COD PORTOCALIU (vezi hartă) de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, atenționează ANM.