UPDATE – 21.16: Din primele cercetări efectuate la fața locului de către anchetatori, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 160 de metri pătrați. Au ars acoperișul casei și a unei anexe, precum și bunuri din interiorul acestora. Deocamdată, potrivit organelor de anchetă, nu se confirmă ipoteza unei mâini criminale care să fi provocat incendiul. „Cauza probabilă a incendiului o constituie depozitarea cenușei și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile”, ne-a declarat căpitanul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O gospodărie din localitatea Buciumi, proprietatea unui cetățean englez, a fost cuprinsă de flăcări, în urmă cu circa două ore și jumătate (n.r. – ora 17.00).

Sursele UNU PE TROTUȘ susțin că proprietarul locuinței nu era acasă și că focul ar fi fost pus intenționat de o persoană care s-ar afla într-un conflict mai vechi cu cetățeanul englez. La fața locului, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă. La această oră incendiul a fost lichidat. Casa englezului a ars în totalitate. Focul nu s-a extins, însă, și la anexe, care au rămas în picioare.

Sursele noastre ne-au mai transmis că nu sunt victime, iar persoana care ar fi provocat incendiul a fugit imediat, înainte ca la fața locului să ajungă pompierii și un echipaj de poliție. Aceștia au împrejmuit zona și au demarat o anchetă, pentru a afla exact care sunt cauzele producerii incendiului.

Reporterii UNU PE TROTUȘ nu au reușit deocamdată să ia legătura cu autoritățile pentru a căpăta informații oficiale despre incendiul de la Buciumi.

Vom reveni cu detalii.